"Konditora cukurbeķera receptes"
Cena | 19.96 Eur | ![]() |
Ņina Masiļūne „Zupas un sātīgas piedevas latviešu gaumē”
Šī grāmata nav tikai par gardu un veselīgu ēdienu gatavošanu. Tā ir daļa atveseļotas pasaules, jo laba maltīte rosina ne tikai miesu, bet arī gara dzīvi.
Populārā latviešu pavārmākslas meistare Ņina Masiļūne šogad atzīmē 95 gadu jubileju! Autore novēl saviem lasītājiem ievērot ģeniālā Leonardo da Vinči teikto:
„Ja tu nevari, ko vari, tad gribi, ko vari.”
Labu apetīti!
Cena | 6.19 Eur | ![]() |
Iveta Bruno "Izgaršo Sicīliju!"
Sicīliešu virtuve var tikt uzskatīta par vienu no senākajām un daudzpusīgākajām pasaules virtuvēm. Tā ir neatņemama Sicīlijas vērtība un bagātība, tās kultūrvēsturiskais mantojums! Tajā vistiešākajā veidā izpaužas Sicīlijas krāsas, temperaments un kontrasti.
Ar šo grāmatu autore vēlas dalīties savā pieredzē par Sicīlijā uzzināto un iepazīto un radīt priekšstatu par sicīliešu virtuves senatnīgumu, daudzpusīgumu, krāsainību, garšu un smaržu bagātību.
Cena | 14.14 Eur | ![]() |
Iegādājies E-grāmatu ⇨ | ![]() |
Pankūkas, pīrāgi un citi gardumi latviešu gaumē
Šodien veikalos var nopirkt bezgala daudz garšīgu konditorejas izstrādājumu, taču netrūkst māju, kur svētkos smaržo pašcepti pīrāgi un kūkas. Gribas pagatavot kaut ko tādu, ko nevar atrast nekur citur. Daudziem svarīgs ir pats process, kas rada svētku sajūtu.
Lai nu kam, bet pankūkam produkti mājās atradīsies vienmēr. Nu nevarētu taču būt, ka mājās nav ne miltu, ne olu? Pankūku mīklai var pievienot visneiedomājamākās sastāvdaļas: ābolus, kabačus, ķirbjus, sēnes, sieru, kartupeļus, biezpienu utt. Tās var cept plānas un biezas, raudzētas un neraudzētas. Bet pats galvenais — tās var ēst turpat virtuvē no pannas, jo īsti labi garšo tikai karstas pankūkas.
Labu apetīti!
Šodien veikalos var nopirkt bezgala daudz garšīgu konditorejas izstrādājumu, taču netrūkst māju, kur svētkos smaržo pašcepti pīrāgi un kūkas. Gribas pagatavot kaut ko tādu, ko nevar atrast nekur citur. Daudziem svarīgs ir pats process, kas rada svētku sajūtu.
Lai nu kam, bet pankūkam produkti mājās atradīsies vienmēr. Nu nevarētu taču būt, ka mājās nav ne miltu, ne olu? Pankūku mīklai var pievienot visneiedomājamākās sastāvdaļas: ābolus, kabačus, ķirbjus, sēnes, sieru, kartupeļus, biezpienu utt. Tās var cept plānas un biezas, raudzētas un neraudzētas. Bet pats galvenais — tās var ēst turpat virtuvē no pannas, jo īsti labi garšo tikai karstas pankūkas.
Labu apetīti!
Cena | 4.50 Eur | ![]() |
Valerī Druē un Pjērs Luijs Vjels ''Burgeri, hotdogi un beigeļi draugu lokā''
Cena | 7.97 Eur | ![]() |
Anete Krecšmara ''Savvaļas augi un ogas manā viruvē''
Anete Krecšmara ļoti bieži savā virtuvē izmanto savvaļas lakstaugus, ziedus un augļus. Pēdējos gados tā viņai ir kļuvusi par pašsaprotamu lietu. Autore un viņas ģimene gadu gaitā tik ļoti ir iemācījusies novērtēt to garšu, ārstnieciskās īpašības un arī vizuālo izskatu, ka daudzi savvaļas augi ir pat ieguvuši paliekošu vietu viņu mazajā piemājas dārziņā. Bieži top īpaši gardi ēdieni, ar kuriem palutināt garšas kārpiņas, kad Anete Krecšmara no pastaigā atrastām piedevām un tā, kas glabājas ledusskapī vai pieliekamajā, kaut ko pagatavo un ceļ galdā. Turklāt katram gadalaikam ir sava īpaša burvība, jo noteiktus augus un daudzus augļus un ogas var iegūt un baudīt tikai pavisam neilgu laiku. Tas ir jo labāks iemesls ātri izmēģināt un nogaršot gardās receptes ar vīgriezēm, korintēm, mazpurenītēm un mellenēm!
Cena | 7.07 Eur | ![]() |
"Ar pasaules garšu mutē"
Jūnija sākumā apgādā “Jumava” iznākusi ceļojumu aprakstu grāmata “Ar pasaules garšu mutē”, kas ļauj lasītājam iepazīt dažādu pasaules valstu savdabīgo virtuvi, un jau šonedēļ, 12. jūnijā, Alojā notiks ikgadējais Pasaules latviešu klaidoņu brālības saiets, kur norisināsies jaunās grāmatas prezentācija. Grāmatu veidojis autoru kolektīvs – brālības biedri – Valdis Brants, Māris Gailis, Juris Lorencs, Andis Pikāns, Harijs Sils, Mārtiņš Sirmais, Bruno Šulcs, Pēteris Strubergs un Juris Visockis, un tā turpina popularitāti iemantojošo Latviešu klaidoņu stāstu sēriju. Vairāki autori ir iekļāvuši grāmatā arī ēdienu receptes.
Viens no grāmatas autoriem ir Klaidoņu brālības prezidents, jūrmalnieks Pēteris Strubergs, kurš pazīstams kā aizrautīgs pasaules apceļotājs, kas kopumā pabijis 80 valstīs. Tur viņš ir iepazinis ne vien dažādu eiropeisku un eksotisku zemju dabas un kultūras vērtības, bet arī nacionālās virtuves īpatnības.
Dodoties kārtējā ceļojumā, Pēteris Strubergs allaž ņem līdzi trīs pārbaudītas vērtības no Latvijas: Lāču rudzu maizi, speķi un vairākas ķiploku galviņas. “Šāds komplekts lieti noder brīžos, kad pa ceļam nav gadījusies neviena ēstuve vai arī ir drūmāks garastāvoklis un gribas no tā tikt vaļā. Apēdot rudzu maizes šķēli ar speķīti un ķiplokiem, dzīve uzreiz šķiet daudz saulaināka. Iespējams, ka sava loma te ir arī pašiedvesmai,” vēstī autors.
Jānis Garančs, SIA “Aloja Starkelsen” vadītājs (uzņēmums ražo dabīgās garšvielas) zina, kādai jābūt pasaules garšai, tāpēc iesaka grāmatu arī citiem lasītājiem:
“Apceļot pasauli — tā neapšaubāmi ir iespēja patīkami pavadīt laiku. Ceļojums nozīmē ne tikai kultūras un mākslas vērtību iepazīšanu, sauļošanos pludmalē, pastaigas pa ielām un dabas takām, kontaktēšanos ar vietējiem iedzīvotājiem. Ceļojums ir arī eksotisku ēdienu un neparastu garšas salikumu atklāšana. Vēl jo vairāk — kādam ceļotājam iepazīt vietējo virtuvi var būt pat prioritāte.
Kaislīgiem ceļotājiem ir paveicies, jo viņiem ir izdevība pieredzēt dažādu valstu virtuves īpatnības un dalīties tajā ar citiem. Par to arī ir šī grāmata.
Ceļojiet garšu pasaulē — lasiet, gatavojiet, baudiet neparastus ēdienus un nebaidieties eksperimentēt!”
Cena | 8.98 Eur | ![]() |
Saldas un sāļas plātsmaizes
Vesela panna ar saldām plātsmaizēm, vēl siltām no cepeškrāsns —
kas var būt labāks par to! Grāmatā atradīsiet 40 gardas plātsmaižu receptes jebkurai gaumei un jebkuram gadījumam. Lieliski piemērotas lielākam cilvēku skaitam, kad pie kafijas galda sēž daudz izsalkušu kārumnieku: izsmalcināta plātsmaize ar zemenēm, siera krēmu vai šokolādi, ātrā saldā krējuma plātsmaize steidzīgiem cepējiem, pārsteidzošas jaunas un, protams, iecienītās klasiskās plātsmaizes kā “Donavas viļņi”, “Bites dzēliens”, sviesta vai magoņu plātsmaize. Katrs atradīs kaut ko savai gaumei!
Vēlaties izcept kaut ko sātīgu? Arī par to ir padomāts! Nobaudījuši sulīgu sīpolu plātsmaizi, sātīgu siera plātsmaizi vai arī pikantu kartupeļu plātsmaizi, izsalkušie viesi jutīsies paēduši un apmierināti.
Salda vai sāļa — vēlākais, kad mājā vai dzīvoklī izplatās gardā smarža no cepeškrāsns, visi ar nepacietību gaida, kad varēs nogaršot pirmo cepuma gabaliņu!
Gardas plātsmaizes jebkuram gadījumam!
Cena | 7.07 Eur | ![]() |
Biezpiena gardumi
Ikdienas ēdienkartē biezpienu var ieteikt visiem, kas nolēmuši ēst veselīgi, ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.
Grāmata "Biezpiena gardumi" palīdzēs dažādot biezpiena izmantošanu gan pikantu maltīšu mīļotājiem, gad saldēdienu kārotājiem, rosinot ikvienas namamātes izdomu.
Mazliet pūļu, un Jūs sevi un ģimeni iepriecināsiet ar gardu biezpiena ēdienu, to papildinot arī pēc savas garšas.
Labu apetīti!
Cena | 3.21 Eur | ![]() |
Iegādājies E-grāmatu ⇨ | ![]() |
Stefānija Knora "Saldais baudījums"
"Ābolu sapnis ar karamelizētām mandelēm", "Espresso panna cotta", "Švarcvaldes biskvīta kūciņas" un citi gardumi - būsiet pārsteigti, ka šie mazie deserti arī vēl tik labi garšo, ja tos pasniedz burvīgās glāzēs un tasītēs. Izsmalcinātās kūciņu un desertu receptes visas ir izmēģinātas praksē, un nākamais ielūgums uz kafiju jau tiek gaidīts ar nepacietību. Gluži neviļus noskaņai atbilstošais deserta pasniegšanas veids un lieliskās fotogrāfijas iedvesmo jaunām galda klāšanas idejām.
Salds baudījums ir garantēts!
Cena | 8.21 Eur | ![]() |